Kisakauden avajaistunnelmat

Se olisi taas kisakauden perinteinen avaus Porissa ja Lattomeriajoissa edessä sunnuntaina. Tänä vuonna pääsemme taas takaisin itse Lattomereen ajamaan Porin keskustan kupeeseen, viimeiset vuodet kisa on ajettu tietyön vuoksi evakossa Ulvilassa Satakunnan ajoista lainatulla reitillä.

Lattomeriajo saa aina osakseen hieman enemmän hypeä mitä se ehkä ansaitsisi kisana, johtuen paikastaan kauden avaajana. Eihän kisassa itsessään mitään vikaa ole, mutta vajaa 100 kilometriä Porilaista peltoaukeaa koleassa säässä ei vaan ole kovin eeppistä ja raatelevaa, kun tuultakaan tuskin on kovin paljon luvassa.

Sää on huhtikuun puolessa välissä arvaamaton, kuten allaolevasta kuvakavalkaadista käy ilmi. Sunnuntaille sääennusteet vaihtelevat tällä hetkellä sateisen lähes nollakelin ja aurinkoisen +12 asteen välillä, mutta kaikkeenhan tässä on jo totuttu.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Valmistautumiseni on tänä vuonna ollut sikäli erilainen, että olin etelänleirillä yli kuukautta aikaisemmin kuin yleensä. Hyvänä puolena leirin rasituksista on nyt varmasti palauduttu, mutta toisaalta intensiiviseen harjoittelun jatkaminen ei ole ollut kovin helppoa arkeen ja huonoihin keleihin palaamisen jälkeen.

Pari hyvää harjoitusta (linkki#1 ja linkki#2) sain viime viikonloppuna tehtyä ulkona maantiepyörällä, jotka lupaavat ihan hyvää kuntoa. Huomaa, että ekassa linkissä on tehot pielessä, tehomittarin paristo kyykkäsi. Oikeasti 4x15min @~330w. Työkiireet ulkomaanreissuineen rasittivat tällä viikolla fyysisesti ja henkisesti, mutta ihan hyvillä mielillä lähden silti sunnuntaina kisaamaan.

Lähtölistan rehellinen tarkastelu osoittaa, että joukkueena me lähdemme kyllä altavastaajina liikkeelle tähän kisakauteen. Kaikki kuskit eivät erinäisistä perhe- ja terveyssyistä pääse vielä kisakautta avaamaan, joten joudumme lähtemään vajaalla miehistöllä mukaan. Malttia pitää siis käyttää ja valita iskunpaikat tarkasti.

Lattomeren jälkeen homma jatkuu Turussa yhden väliviikonlopun jälkeen, josta suoraan viikonloppu Seutulan kierroksella ja Keravan kevätpolkaisussa. Bioracer Nurmijärvellä, Tampereella kortteli ja Rosendahl ja kohta ollaankin jo keskikesän koitoksissa. Pakko myöntää, että odotan innolla kaikki eri kisoja, on tämä vaan niin siistiä hommaa!

Uutta tempopyörääni en ole vielä päässyt ulkona ajamaan ollenkaan. Kisakiekkojakin tuo kaipailisi, mutta budjetti ei ole antanut vielä myöten. Tärkeintä on, että SM-kisoissa kesäkuun lopussa pyörässä ei annetaan yhtään tasoitusta.Trinity

Haluaisin rakentaa tulevasta kaudesta vaihteeksi nousujohteisen luonteeltaan, missä minulla on ollut vaikeuksia aikaisempina vuosina. Tällä hetkellä CTL-käppyrä on tullut alas Calpen-leiriltä paluusta asti, mutta tämä on ollut tietoinen valinta, sillä olen halunnut ottaa hieman enemmän varman päälle kilpailukauteen lähtemisen.

Olen ollut kuitenkin luottavaisin mielin, että saavutettu kunto pysyy yllä myös vähän harvemmalla harjoittelulla. Kisojen myötä intensiteettiä tulee sitten lisää ja kelien parantuessa laadukkaita harjoituksia pääsee tekemään yhä enemmän ulkona, motivaatio trainerointiin rupee tässä vaiheessa huhtikuuta olemaan jo kortilla. Katsotaan mihin näillä eväillä päästään.

Erityisellä innolla seuraan myös IBD:n kat2-joukkueen hyvää meininkiä ja yhdessä tekemistä, toivottavasti kova työ tuottaa tulosta. Toivon myös, että joukossa kypsyy niin kovia kisamiehiä, että voisimme oman seuran sisältää nostaa uusia vahvistuksia myös Elite-joukkueen riveihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s