7 joululahjavinkkiä pyöräilijälle

Ensimmäinen vinkkini on, ettei harrastuksensa vakavasti ottavalle pyöräilijälle kannata ostaa summamutikassa mitä tahansa pyöräilyyn liittyvää. Se voi mennä pahasti pieleen. Tässä omat vinkkini joululahjoiksi, jotka todennäköisimmin toimivat pyöräilijälle kuin pyöräilijälle.

Vinkki 1: Pyöräilyyn liittyvä kirja

Pyöräilyyn liittyvät kirjauutuudet ovat aina hyvä vinkki.

Tänä syksynä on ilmestynyt ammattipyöräilijä Geraint Thomasilta ”Mountains According to G”, joka kiinnostaa ainakin itseäni. Samasta teemasta on aiemmin ilmestynyt suomennettukin kirja ”Pyöräilyn klassikkonousut”, joka toimii edelleen vaikkei ole aivan tuore.

Vinkki 2: Näkyvä pyöräilytakki

Pyöräilyyn liittyvä turvallisuus on aina ajankohtainen aihe. Jos pyöräilevällä läheiselläsi ei vielä ole kirkasväristä ajotakkia, niin nyt viimeistään kannattaa hankkia sellainen.

Itselläni on kirkkaankeltainen Castellin Perfetto, joka on erittäin hyvä ja näkyy kauas.

Vinkki 3: Momenttiavain

Tyypillisesti pyöräilijällä on perustyökalut kunnossa, mutta esimerkiksi itsellänikään ei vielä ole erityisen hyvää momenttiavainta. Se on tarpeen nykyaikaisten hiilikuituisten pyörien ruuvien kiristelyssä, joten jos momenttiavainta ei vielä löydy, niin se on oiva lahjavinkki.

Esimerkiksi ParkToolin momenttiavain voisi olla hyvä.

Vinkki 4: Garmin Varia tutka ja takavalo

Turvallisuusteema jatkuu, ja Garminilta onkin siihen oiva lisä: nimittäin Garmin Varia tutka ja lisävarusteena kirkas takavalo.

Tutka tunnistaa takaa tulevat autot ja ilmoittaa niistä Garminin ajotietokoneeseen. Lisää turvallisuutta, kun ei tarvitse koko ajan vilkuilla olkansa yli lähestyviä autoja. Lisäksi kirkas punainen takavalo on tärkeä lisä niin pimeällä kuin päivänvalossakin.

Vinkki 5: Lahjakortti pyörän kausihuoltoon

Jos pyöräilijäystäväsi ei ole paras ja innokkain kotimekaanikko, niin yksi hyvä lahjavinkki on lahjakortti läheiseen pyöräliikkeeseen pyörän kausihuoltoon. Maantiepyörä onkin parasta huollattaa talvikautena, sillä keväällä jonot voivat olla pitkät.

Myös kokeneempi kotimekaanikko saattaisi ilahtua lahjakortista, jonka voisi käyttää esimerkiksi hydraulisten jarrujen ilmaamiseen tai kiekkojen napojen huoltoon.

Vinkki 6: Lahjakortti MapRidesiin

Suomalaiselta startupilta, MapRidesilta, saa tilattua hienoja sisustustauluja omista lenkeistään Strava-aktiviteetteihin perustuen. Palveluun tarvitaan pääsy Stravaan, joten tässäkin tapauksessa lahjakortti toimii parhaiten – jos tiedät, että pyöräilijä käyttää Stravaa.

Olen esitellyt oman tauluni erillisellä videolla, mutta valittavana on useita tyylivaihtoehtoja.

Vinkki 7: Itse tehdyt energiapatukat

Pyöräilijä tarvitsee energiaa ja itse tehdyt energiapatukat toimivat lahjana oikeastaan ihan kenelle tahansa urheilijalle (tai herkkusuulle).

Testasin itse paria helppotekoista energiapatukkaa: Ruoka-alkemistin banaani-maapähkinävoipatukat ja Fodmappailua-blogin suussa sulavat maapähkinävoipatukat. Molemmat toimivat hyvin ja ovat maistuneet lenkkikavereillekin!

Tässä vielä videoni, jolla käyn läpi nämä vinkit:

Hauskaa joulua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s